Stroganoff gombák, vajas sült gnocchi | Centrál Kávéház
Főételek

Stroganoff gombák, vajas sült gnocchi

4 490 Ft
Gomba (champignon, ördögszekér, shimeji, laska), friss petrezselyem, gnocchi

Hogyan készülnek a Stroganoff gombák a Centrál Kávéházban?

Ez az újragondolt fogás a klasszikus Stroganoff-recept vegetáriánus verziója, amelyben a hús helyett négyféle gomba kerül főszerepbe: csiperke, ördögszekér, shimeji és laskagomba. A gombákat külön pirítjuk, hogy minden fajta megtartsa saját textúráját és ízkarakterét. Az alap a klasszikus Stroganoff-ízvilágra épül: selymes, enyhén savanykás szósz, amelyben a csemegeuborka a legfontosabb ízhordozó. A végén friss petrezselyem kerül a tetejére, hogy zöld, friss jegyekkel zárja az ételt. Köretként gnocchit kínálunk, amelyet először megfőzünk, majd vajon aranybarnára pirítunk – kívül roppanós, belül omlós textúrát kap.

Miért választottuk ezt a fogást kínálatunkba?

A vegetáriánus ételek kínálatának bővítése fontos része a Centrál Kávéház megújuló konyhafilozófiájának. A Stroganoff gombák lehetőséget ad arra, hogy a klasszikus ízeket új formában, húsmentesen is megélhessék vendégeink. Ez a fogás a tudatos táplálkozás és a kifinomult gasztronómia találkozása – azoknak, akik valami különlegesre vágynak, anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötniük az élmény terén.

Mitől különleges a Centrál Stroganoff gombája?

A gombák sokfélesége adja az étel mélységét: az ördögszekér húsossága, a shimeji umamija, a laskagomba puhasága és a csiperke ismerős karaktere tökéletes harmóniát alkotnak. A pirított gnocchi különleges textúrájával emeli ki a ragu selymességét, a friss petrezselyem pedig élővé teszi a kompozíciót. Ez a fogás nem pusztán vegetáriánus alternatíva – hanem önállóan is teljes értékű, gazdag és emlékezetes kulináris élmény.

Hagyományosan, hús nélkül – a vegetáriánus konyha eleganciája

A húsmentes fogások nem feltétlenül jelentenek lemondást a hagyományos ízekről – épp ellenkezőleg. A Centrál konyhájában fontosnak tartjuk, hogy a vegetáriánus alternatívák is ugyanazt a gazdagságot és technikai precizitást képviseljék, mint a klasszikus változatok. A Stroganoff gombák fogása erre tökéletes példa: nem csupán egy „hús nélküli változat”, hanem egy tudatosan összeállított étel, amely a hagyományos Stroganoff-recept alapjait tiszteletben tartva mutat be új lehetőségeket. A különböző gombafajták karakteres ízei és a klasszikus mártás újraértelmezése olyan harmóniát alkotnak, amely méltó helyet kap a Centrál étlapján – nem alternatívaként, hanem teljes értékű, modern klasszikusként.

A gnocchi – olasz komfortétel a magyar tányéron

A Stroganoff gombák mellé kínált gnocchi nem véletlen választás: ez az olasz eredetű, burgonyás tészta tökéletes kísérője a gazdag, selymes raguknak. A Centrálban a gnocchit először forró, sós vízben főzzük, majd vajon aranybarnára pirítjuk, így egyszerre lesz roppanós a külseje és puha, omlós a belseje. Ez a kettősség kiválóan egészíti ki a gombás ragu textúráját, miközben semlegességével hagyja érvényesülni a szósz ízrétegeit. A gnocchi nemcsak komfortos, laktató elem, hanem egy olyan nemzetközi hozzávaló, amely természetesen illeszkedik a Centrál modern, mégis hagyománytisztelő gasztronómiai világába.

Allergének:

Vegetáriánusok számára is elkészíthető, Tej, Glutén, Tojás, Szójabab, Mustár

Megosztás: