Croissant Benedict | Centrál Kávéház
Benedict mennyország

Croissant Benedict

4 290 Ft
Croissant, hollandi mártás, rukkola, aszalt paradicsom, buggyantott tojás

Hogyan készül a Croissant Benedict a Centrál Kávéházban?

A Croissant Benedict a francia és az amerikai reggelik tökéletes fúziója: egy frissen sült, vajas croissant adja az alapját, amelyet roppanós héj és réteges, puha belső jellemez. A croissant belsejébe friss rukkolát helyezünk, erre kerülnek a gondosan elkészített buggyantott tojások. Az ízharmóniát aszalt paradicsom gazdagítja, mely édes-savanykás karakterével emeli ki a tojás és a péksütemény párosát. Az ételt végül selymes, meleg hollandi mártással koronázzuk, amely összefogja a különböző textúrákat és ízeket.

Miért választottuk ezt a fogást kínálatunkba?

A Croissant Benedict nemcsak egy újragondolt reggeli, hanem egy kifejezetten a Centrál Kávéházban született étel – a magyarországi Benedict-reggelik egyik úttörője. A célunk az volt, hogy egy olyan különleges, ikonikus reggelit hozzunk létre, amely egyszerre elegáns és közérthető, hagyományos és modern. A croissant és a Benedict-tojás találkozása egy egyedi brunch-fogást eredményezett, amely a Centrál vendégeinek egyik kedvencévé vált.

Mitől különleges a Croissant Benedict?

A fogás különlegessége abban rejlik, ahogy két ikonikus reggeli étel találkozik egy új formában. A croissant vajassága, a buggyantott tojás krémessége és a hollandi mártás gazdagsága harmonikus egységet alkot. A rukkola frissességet, az aszalt paradicsom pedig intenzív ízmélységet ad, ami új szintre emeli az élményt. A Croissant Benedict egyszerre kifinomult és otthonos – olyan fogás, amit máshol nem találni, és amit egyszerűen jólesik újra és újra választani.

Hogyan készül a hollandi mártás – a tökéletes zárás a tányéron

A Croissant Benedict esszenciáját a hollandi mártás adja: ez a klasszikus, meleg tojásos-vajas szósz nemcsak ízében, de állagában is összefogja a fogást. A Centrál Kávéházban minden egyes adag frissen készül, kézi habveréssel, gőz fölött. A tojássárgáját lassan melegítjük fel, miközben folyamatos keverés mellett olvasztott vajjal selymesítjük, majd friss citromlével és egy csipet cayenne borssal emeljük ki az ízeket. A megfelelő hőmérséklet és időzítés kulcsfontosságú: ha túl forró, a mártás kicsapódik, ha túl hideg, nem emulgeál. Ez a gondosan készített, lágyan omló szósz teszi teljessé a Croissant Benedict élményét – a brunch igazi koronája.

Amikor Párizs találkozik New Yorkkal – egy fogás, két világ

A Croissant Benedict nemcsak egy finom reggeli, hanem gasztronómiai találkozópont is: az amerikai brunchkultúra és a francia péksütemény-művészet kézfogása. A Benedict-tojás az amerikai nagyvárosok kávéházaiból indult világhódító útjára, míg a croissant évszázados francia hagyományokat hordoz magában. A Centrálban ez a két világ nemcsak találkozik, hanem kiegészíti egymást – a városi lüktetés és az európai elegancia tökéletes egyensúlyát hozva el egyetlen tányéron. Ez a fogás nemzetközi, mégis személyes: egyszerre nyújt otthonosságot és különlegességet minden vendég számára, aki egy új reggeli élményre vágyik.

Allergének:

Vegetáriánusok számára is elkészíthető, Tej, Glutén, Tojás

Megosztás: