Legyen az idei Szilveszter az eddigi legkülönlegesebb!
december 12, 2023Hangulatos esték a Centrálban – Élvezz ki még egy napszakot!
április 11, 2024Az ízek új dimenziója – tavaszi étlap és itallap megújulás a Centrálban!
Hagyományos receptek, friss megközelítésben: Fedezd fel a hagyomány és a progresszivitás harmóniáját az új étlap és desszertkínálatban!Ha elég nyitottak vagyunk a világra, mindig izgalmas lesz újra gondolni az alapigazságokat. A Central Grand Cafe & Bar ezért marad hű az 1887-es szellemiségéhez, minden napszakban a haladó szellemnek, a társaságnak, az életörömnek él. Modern klasszikus.A Centrál 2024 áprilisában újra szinte lép, tovább emeli a maga elé állított mércét. Ennek keretén belül bemutatja a 2024-es év új gasztronómiai kínálatát, ami egy komoly tanúságtétel ebben a kicsit zavaros világban és egyben örömmel mutatja be a nyitott kávéház szellemiségét tükröző új, belvárosi teraszát, ami immár a beltérrel összenyitva alkotja a kint is vagyok-bent is vagyok együttes életérzését. Az ételek tekintetében a párizsi és budapesti nagykávéházak jellemzően könnyed étkezésre hangolt elemeit találjuk meg. Ebben szerepel egy nagyon hangsúlyos reggeli- és brunch kínálat, egyedi péksüteményekkel, egg Benedict-tel, klasszikus és progresszív tojás ételekkel és egy egész napos leves, főétel, snack étel kínálattal, ami a nap bármely szakában egy gyors találkozóhoz vagy egy komolyabb üzleti tárgyaláshoz is megfelelő hátteret biztosít.
Természetesen a kávéházban teljes melegkonyhás étlap is rendelkezésre áll, salátákkal, snack ételekkel, előételekkel, levesekkel, nagyon gazdag desszert választékkal. Emellett a nap folyamán úgynevezett Afternoon tea-t is kínálunk. Mindaz, amitől egy kávéház egy valós egész napos tartózkodási hellyé válik.
Áprilistól előtérbe kerülnek az újragondolt nagy klasszikusok, így kínálunk teljesen vegán gomba Stroganoff-ot, Boeuf Bourguignon-t, avokádós club szendvicset, de természetesen adózunk a teljesen húsmentes ételeknek is az édes chilis, korianderes sült karfiollal és lágy, frissítő bivaly burratával díszített paradicsom salátával. Új étlapunk egyik leglátványosabb főszereplője hamburgerünk, melyre vendégeink előtt csurgatjuk a forró cheddar sajtszószt.
Egyszóval megjelennek a klasszikus és progresszív értékek és olyan ízek, textúrák, látványok, amik trendteremtők, különlegesek, izgalmasak. Az elmúlt több mint 137 évben a Centrál híres volt a desszertjeiről, így ez az egyik fő rendezőelve az étlapnak. A nagy klasszikusok és modern versenytársaik együtt nyerik el vendégeink kegyeit. Áprilistól ezen tekintetben is komoly szintet lépünk, lesz mákos guba torta forró lángoló barack mártással, pisztáciás tiramisu gőzölgő presszó kávéval és három csokis varázstorta arany csokoládészósszal. Ég, folyik, olvad és emellett még le is vesz a lábról. Nem csak finom és valóságos ízbomba, még ennivalóan jól is néz ki.
Természetesen a kávéházban teljes melegkonyhás étlap is rendelkezésre áll, salátákkal, snack ételekkel, előételekkel, levesekkel, nagyon gazdag desszert választékkal. Emellett a nap folyamán úgynevezett Afternoon tea-t is kínálunk. Mindaz, amitől egy kávéház egy valós egész napos tartózkodási hellyé válik.
Áprilistól előtérbe kerülnek az újragondolt nagy klasszikusok, így kínálunk teljesen vegán gomba Stroganoff-ot, Boeuf Bourguignon-t, avokádós club szendvicset, de természetesen adózunk a teljesen húsmentes ételeknek is az édes chilis, korianderes sült karfiollal és lágy, frissítő bivaly burratával díszített paradicsom salátával. Új étlapunk egyik leglátványosabb főszereplője hamburgerünk, melyre vendégeink előtt csurgatjuk a forró cheddar sajtszószt.
Egyszóval megjelennek a klasszikus és progresszív értékek és olyan ízek, textúrák, látványok, amik trendteremtők, különlegesek, izgalmasak. Az elmúlt több mint 137 évben a Centrál híres volt a desszertjeiről, így ez az egyik fő rendezőelve az étlapnak. A nagy klasszikusok és modern versenytársaik együtt nyerik el vendégeink kegyeit. Áprilistól ezen tekintetben is komoly szintet lépünk, lesz mákos guba torta forró lángoló barack mártással, pisztáciás tiramisu gőzölgő presszó kávéval és három csokis varázstorta arany csokoládészósszal. Ég, folyik, olvad és emellett még le is vesz a lábról. Nem csak finom és valóságos ízbomba, még ennivalóan jól is néz ki.